Sepat Ayam
kip met mango uit Nusa Tenggara Barat
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 kip
2 theel zout
1 theel limoensap
2 eetl olie
2 tomaten
300 ml santen
100 gr mango
2 bosuitjes
3 theel palmsuiker
Haluskan:
bumbu:
4 rode lomboks
3 rode rawits
3 kemiri noten
1/2 theel peper
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukken, de bosuitjes, de tomaten en de mango fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Marineer de kip met het limoensap en 1 theel zout voor tenminste 15 minuten. Rooster de kip vervolgens boven een houtskoolvuurtje rondom bruin.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 3 minuten en voeg de tomaten en de kip toe en roer. Dan de santen, de mango, de bosuitjes, de palmsuiker en het zout toe en laat het geheel zachtjes sudderen totdat de kip gaar is.