pasteitjes met tonijn
bahan-bahan:
ingrediënten:
500 ml olie
bahan-bahan roti:
ingrediënten deeg:
200 gr bloem
1 ei
1 eetl melkpoeder
1/2 theel zout
2 eetl suiker
1 1/2 theel gist (ragi)
75 ml water
bahan-bahan isi:
ingrediënten vulling:
200 gr gekookte tonijn
Haluskan:
boemboe:
2 rode lomboks
3 teentjes knoflook
2 serehstengels (witte deel)
1 theel zout
2 eetl suiker
Cara membuat:
bereiding:
Klop het ie op en meng hierdoor de overige ingrediënten voor het deeg en kneed dit tot een soeple massa. Dek het deeg af en laat het 20 mnuten staan. Rol het deeg daarna uit en snijd het dan in cirkels met een doorsnede van 6 cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en maak de tonijn fijn.
Verhit in een wok 1 eetl olie en fruit hierin de boemboe totdat het geurt en meng dan de tonijn er goed doorheen.
Neem een lapje deeg en schep 1 theel van het tonijnmengsel erop en vouw het dicht zodat er een halve cirkel gevormd wordt. Herhaal dit met alle lapjes deeg. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de panadas totdat deze goudbruin zijn geworden en laat deze daarna uitlekken.
ingrediënten:
500 ml olie
bahan-bahan roti:
ingrediënten deeg:
200 gr bloem
1 ei
1 eetl melkpoeder
1/2 theel zout
2 eetl suiker
1 1/2 theel gist (ragi)
75 ml water
bahan-bahan isi:
ingrediënten vulling:
200 gr gekookte tonijn
Haluskan:
boemboe:
2 rode lomboks
3 teentjes knoflook
2 serehstengels (witte deel)
1 theel zout
2 eetl suiker
Cara membuat:
bereiding:
Klop het ie op en meng hierdoor de overige ingrediënten voor het deeg en kneed dit tot een soeple massa. Dek het deeg af en laat het 20 mnuten staan. Rol het deeg daarna uit en snijd het dan in cirkels met een doorsnede van 6 cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en maak de tonijn fijn.
Verhit in een wok 1 eetl olie en fruit hierin de boemboe totdat het geurt en meng dan de tonijn er goed doorheen.
Neem een lapje deeg en schep 1 theel van het tonijnmengsel erop en vouw het dicht zodat er een halve cirkel gevormd wordt. Herhaal dit met alle lapjes deeg. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de panadas totdat deze goudbruin zijn geworden en laat deze daarna uitlekken.