Oisobagi 오이 소박이
kimchi van gevulde komkommers
Ingrediënten:
8 kleine komkommers
125 gr zeezout
1250 ml water
1 bosje chinese bieslook
1/2 bosje bosuitjes
125 gr gochugaru, rode peper vlokken
1 eetl suiker
7 teentjes knoflook
3 cm jahe
Bereiding:
Hak de knoflook en de jahe fijn. Snijd de bieslook en de bosuitjes fijn. Snijd de komkommers in grote stukken (halveer) en snijd deze aan twee zijden in de lengte in. Verhit in een pan het water en het zout en breng aan de kook. Haal van het vuur af en voeg de komkommers toe en laat dit 40 minuten staan.
Meng de knoflook, de bosuitjes, de gochugaru en de suiker toe. voeg hier 3 eetl water aan toe en meng alles goed. Giet de kokommers af, spoel en droog. Voeg dan het mengsel in de komkommers en plaats deze in een krappe fles en sluit deze af. Laat het 2 dagen staan en serveer.