Kip met ananas in milde kokossaus
Bahan-bahan;
ingrediënten:
1 kip (1000 gr)
1 eetl witte peper
zout naar smaak
1/4 verse ananas
olie
200 ml dikke kokosmelk (santen asli)
Haluskan:
boemboe:
5 kemirinoten
1 theel, ketumbar
1/2 theel, jinten,
3 kruidnagels
1/2 theel, nootmuskaat
4 sjalotten
4 cm gember (jahe/djahé)
2 theel, gulajawa
1 theel, asem
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukjes en wrijf deze in het het zout en peper en laat het 15 minuten marineren. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Rasp met een grove rasp de ananas. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de kip voor 10 minuten en schep de kip uit de wok/wadjan. Giet dan zoveel olie uit de wok/wadjan dat er nog 3 eetl olie overblijft. Fruit in deze olie de boemboe voor 3 minuten en voeg dan de kokosmelk en de ananas toe. Vervolgens het zout en de kip toevoegen en het geheel nog 15 minuten zachtjes laten sudderen.
ingrediënten:
1 kip (1000 gr)
1 eetl witte peper
zout naar smaak
1/4 verse ananas
olie
200 ml dikke kokosmelk (santen asli)
Haluskan:
boemboe:
5 kemirinoten
1 theel, ketumbar
1/2 theel, jinten,
3 kruidnagels
1/2 theel, nootmuskaat
4 sjalotten
4 cm gember (jahe/djahé)
2 theel, gulajawa
1 theel, asem
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukjes en wrijf deze in het het zout en peper en laat het 15 minuten marineren. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Rasp met een grove rasp de ananas. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de kip voor 10 minuten en schep de kip uit de wok/wadjan. Giet dan zoveel olie uit de wok/wadjan dat er nog 3 eetl olie overblijft. Fruit in deze olie de boemboe voor 3 minuten en voeg dan de kokosmelk en de ananas toe. Vervolgens het zout en de kip toevoegen en het geheel nog 15 minuten zachtjes laten sudderen.