logo

Recente Reacties

  • Sambal Miso

    dragon 6 days ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
     
  • Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui

    René 3 weeks ago
    Biefstuk werkt prima.
     
  • Ayam paniki - een wat hete kip

    Asiancook 2 months ago
    Valt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...
Ayam Suwir Serai
gestoofde kip met citroengras

Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr kipfilet
3 sereh stengels
2 pandan blad
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
200 ml kippenbouillon (zie recept)
olie
 
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 rode lomboks
2 rode rawits
3 kemiri noten
 
Cara membuat
bereiding:
Verhit in een pan wat olie en bak de kip zachtjes rose. Laat afkoelen en versnipper het dan. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd/trek de pandan bladeren in stukken.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu samen met de sereh en de pandan voor 3 minuten. Voeg dan de kip toe en bak dit 2 minuten. Dan de bouillon, het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat alles gaar is geworden.
 

Add comment

Submit

who is online

We have 82 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44148104