Singgang Sumpu
typisch kip uit West Sumatra
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
6 jeruk purut blaadjes
1 kunyit blad
2 sereh stengels
2 asam kandis
200 ml santan asli
300 ml santen cair
2 bosjes (300 gr) cassave bladeren, gekookt
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
bananenblad
Haluskan:
bumbu:
7 rode lomboks
6 rode rawits
8 sjalotjes
7 teentjes knoflook
2 cm jahe
2 cm kunyit
1 1/2 theel ketumbar
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in vier stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Bekleed een pan met bananenblad en leg daarop de kip. Meng de santan cair met de bumbu, de peper, het zout en de palmsuiker Giet dit over de kip en voeg toe toe jeruk purut, de sereh, de asam kandis en het kunyit blad. Kook het geheel langzaam gaar en totdat het vocht is verdampt. Dan de santen asli toevoegen en meng en alles goed. Schep de cassave erdoor en kook het geheel totdat de saus is ingedikt en serveer.