Ayam Bakar Kecap Taoco
gegrilde kecap kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
2 salam blaadjes
2 cm laos
3 eetl taoco
2 eetl kecap manis
1/2 theel peper
1 theel palmsuiker
500 ml kokosmelk
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1/2 theel ketumbar
3 kemiri noten
2 cm jahe
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in vier delen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta en rasp de laos.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de laos, de salam en de taoco voor 4 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze voor 4 minuten. Dan de kecap, de peper en de palmsuiker toevoegen en meng goed. Vervolgens de kokosmelk toevoegen en kook het geheel zachtjes vrijwel gaar.
Rooster de kip daarna boven een houtskoolvuurtje bruin en besprenkel regelmatig met de saus.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sambal Goreng Paprika - gebakken gekruide paprika
- Semur Hati Ampela Lilit Usus - gesmoorde kipdelen in kruidige saus
- Ayam Bakar Penyet - gegrilde gekruide kip met pittige sambal
- Ayam Bakar Kalasan - geroosterde kip uit Yogyakarta
- Ayam Bakar Brebes - geroosterde kip uit Brebes
- Ayam bakar bumbu kelapa - geroosterde kip met kokosdressing
- Ati Ampela Masak Pedas - zeer pittig gebakken levertjes
- Ati Ampela Masak Pedas - kippenlevertjes in een pittige saus
- Rendang - rendang van rundvlees
- Soto Madura 2 - Soep van vlees op Madurese wijze
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...