logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Itik Lado Ijo
eend in groene peper saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 eend
1 sereh/citroengras
6 jeruk purut blaadjes
1 kunyit blad
1500 ml kokosmelk
1/2 eetl zout
1 theel peper
2 asam kandis
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
13 sjalotjes
6 teentjes knoflook
500 gr groene lomboks
3 cm jahe
3 cm kunyit
6 cm laos
5 kemiri noten

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de eend in 4 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de sereh, de juruk purut en het kunyit blad voor 4 minuten. Voeg dan de eend toe en bak totdat het vlees van kleur verandert. Dan de kokosmelk, het zout en de peper toevoegen en kook de eend halfgaar. Vervolgens de asam kandis toevoegen en kook het geheel verder gaar en totdat de saus is ingedikt.

Add comment

Submit

who is online

We have 131 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44422177