Semur Ayam Medan
smoor van kip met zoete saus uit Medan
Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 kippendijen / 7 drumbstick
2 theel limoensap
1 theel zout
1/2 theel peper
2 eetl olie
3 sjalotjes
1 tomaat
5 rode gedroogde chili pepers
5 kruidnagels
3 cm kaneel
1 theel nootmuskaat
1/2 theel zout
1/2 theel peper
6 eetl kecap manis
400 ml kokosmelk
Haluskan:
bumbu:
5 teentjes knoflook
4 kemiri noten
3 cm jahe
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf de kip in het het limoensap, peper en zout en laat dit tenminste 15 minuten intrekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de sjalotjes en de tomaat in dunne plakjes.
Verhit in een pan olie en bak de kip rondom bruin maar niet gaar en zet apart.
Voeg dan de sjalotjes toe en bak deze glazig. Dan de bumbu en de tomaat toevoegen en bak dit voor 3 minuten. Dan de kip weer toevoegen samen met de chilies, de kruidnagel, de nootmuskaat, de kaneel, het zout, de peper en de kecap en meng alles goed.
Dan de kokosmelk toevoegen en breng aan de kook. Dan op laag vuur verder gaar laten sudderen en totdat de saus is ingedikt.
Zoeken
Laatst gelezen
- Rangginang - Gefrituurde gedroogde rijstkoekjes
- Dendeng Kelam - zoete plakjes rundvlees
- Pepes ikan
- Telur Petis Pedas - pittige eieren met petis
- Sunpia - gebakken garnalen pangsit met pindasaus
- Frikadel Ikan - visballetjes
- Sambal Goreng Buncis - boontjes in een pittige romige saus
- Sayur Lodeh Bandung - groenten met vlees en garnalen
- Semur Buntut Sapi Santan - ossenstaart gestoofd in een saus van kokosmelk
- Ayam Bakar Manis - zoet gebakken kip
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...