Satai Ayam Manado (Celebes)
kipsate
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kip (dij/filet)
2 eetl limoensap
5 jeruk purut blaadjes
2 serai/sereh/citroengras
3 eetl olie
sate stokjes
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
6 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
5 rode rawits
1 cm kunyit
2 cm jahe
1 theel palmsuiker
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dobbelsteentjes en meng dit met het limoensap. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de serai en de jeruk purut voor 7 minuten.
Meng dit met het vlees en laat het daarna 30 minuten marineren.
Rijg 5 stukjes vlees aan een sate stokje en rooster deze boven een houtskoolvuurtje bruin en gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Cendol - een verfrissende drank
- Guinataan Hipon - gestoofde garnalen in een kokosmelksaus
- Tenggiri Jaya Wijaya - makreel in gekruide saus uit Papua
- Tumis buncis daging giling - sperziebonen met gehakt
- Oseh-Oseh - gestoofd rundvlees
- Tumis Kerang - gebakken mosselen
- Gai Pao Prik Taang - kip met cashewnoten
- Sai Oua - vleesballen
- Sup Kambing Pedas - pittig gekruide vleessoep
- Ayam Goreng Laos - Gebakken kip met laos
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...