logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Gulai Ayam Surakarta
in kokosmelk gestoofde gekruide kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (1000 gr)
3 jeruk purut blaadjes
3 cm kaneel
2 kruidnagels
2 kardamom, geplet
1 serai/sereh/citroengras
1/2 nootmuskaat
1/2 eetl zout
50 gr geraspte kokos, geroosterd
1000 ml kokosmelk (van 1 kokosnoot)
2 eetl asamwater
4 eetl olie
optioneel: 300 gr aardappel, blokjes

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
10 rode lomboks
1 eetl ketumbar, geroosterd
5 cm lengkuas/laos
4 cm kunyit
4 cm jahe
1 theel peper
1/2 theel jinten, geroosterd
1/4 theel karwijzaad

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Wrijf of maal de kokos fijn totdat de olie vrijkomt.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de jeruk purut, de kaneel, de kruidnagels, de kardamom, de serai, de nootmuskaat en het zout voor 6 minuten. Voeg dan de kip bak al roerend de kip halfgaar.
Dan de kokos, het asamwater en de kokosmelk toevoegen en kook de kip op laag vuur gaar en totdat de saus indikt. Als optie kunnen de aardappelen worden toegevoegd bij deze stap.

Add comment

Submit

who is online

We have 115 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44402012