logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 2 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Semur Printil Ayam
kipballetjes in kruidige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr kipgehakt
50 gr rundergehakt
1/2 theel zout
1/2 theel nootmuskaat
1 eiwit
olie

Bahan kuah semur:
ingrediënten saus:
7 sjalotjes
2 cm jahe
3 kruidnagels
4 eetl kecap manis
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel nootmuskaat
500 ml water
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
5 teentjes knoflook
4 rode cabai keriting (krullende cayennepoeper)

Cara membuat:
bereiding:
Meng het gehakt met het zout, de nootmuskaat en het eiwit en vorm hiervan stevige balletjes. Verhit in een pan de olie en bak de balletjes bruin en zet apart.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de sjalotjes fijn en plet de jahe en de kruidnagels.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes samen met de bumbu, de jahe en de kruidnagel voor 5 minuten. Meng dan de balletjes erdoor.
Voeg dan de kecap, het zout, de peper en de nootmuskaat toe en meng goed. Vervolgens het water toevoegen en kook het verder gaar. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 102 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44157751