logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Ayam Santan Merah
gestoofde kip in donkere saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
6 kippenlevers
6 spiermagen
200 gr kippendarmen
1500 ml santen encer (dunne kokosmelk, van 1 kokosnoot)
5 jeruk purut blaadjes
2 kunyit blad
2 serai/sereh/citroengras
2 asam kandis
2 theel ketumbar
2 theel zout
2 theel palmsuiker
200 gr geraspte kokos, geroosterd

Haluskan:
bumbu:
2 cm kunyit, geroosterd
7 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
3 rode lomboks
8 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 cm jahe
3 cm lengkuas/laos

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Omwikkel telkens 1 kippenlever en 1 spirmaag samen met wat darm, herhaal.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu, de jeruk purut, het kunyit blad, de serai en de asam kandis en breng aan de kook.
Voeg dan de kip, het zout en de plamsuiker toe en breng het op laag vuur aan de kook. Voeg dan de gerapste kokos toe en kook het verder gaar en totdat de saus is ingedikt.

Add comment

Submit

who is online

We have 158 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44402038