Ayam Santan Merah
gestoofde kip in donkere saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
6 kippenlevers
6 spiermagen
200 gr kippendarmen
1500 ml santen encer (dunne kokosmelk, van 1 kokosnoot)
5 jeruk purut blaadjes
2 kunyit blad
2 serai/sereh/citroengras
2 asam kandis
2 theel ketumbar
2 theel zout
2 theel palmsuiker
200 gr geraspte kokos, geroosterd
Haluskan:
bumbu:
2 cm kunyit, geroosterd
7 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
3 rode lomboks
8 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 cm jahe
3 cm lengkuas/laos
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Omwikkel telkens 1 kippenlever en 1 spirmaag samen met wat darm, herhaal.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu, de jeruk purut, het kunyit blad, de serai en de asam kandis en breng aan de kook.
Voeg dan de kip, het zout en de plamsuiker toe en breng het op laag vuur aan de kook. Voeg dan de gerapste kokos toe en kook het verder gaar en totdat de saus is ingedikt.
Zoeken
Laatst gelezen
- Jjamppong 짬뽕 - pittige mie soep met zeevruchten en vlees
- Sam Kie Tie (Peranakan) - gestoofd varkensvlees met gezouten kool
- Dau hu kho nuoc dua -Tahu/Tofu met groenten in kokossaus
- Sambal goreng telor petis
- Udang Sedap - tijgergarnalen in zoete marinade
- Sambal goreng tempeh banjar - Sambal goreng van tempe
- Pelepah Manuk (NTT) - geroosterde kip in kokosmelksaus
- Empal Gepuk Manis Gurih - gebakken sate van rundvlees
- Empal Daging Manis - droog gebakken zoet rundvlees
- Annatto water
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...