logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Ayam Saus Asam Manis
kip met zoetzure saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr kippendijen
3 teentjes knoflook
1 theel zout
1/2 theel peper
2 eetl maizena
olie

Bahan Pencelup:
ingrediënten coating:
1 ei
25 gr maizena

Bahan saus:
ingrediënten saus:
100 gr ananas
3 teentjes knoflook
1/2 ui
1 rode lombok
100 gr saus tomat (zie recept)
1/2 theel zout
2 theel palmsuiker
3/4 theel azijn
300 ml water
1 eetl sagomeel + 1 eetl water
2 eetl boter

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in blokjes. Hak de knoflook zeer fijn. Meng het vlees met de knoflook, het zout, de peper en de maizena. Klop het ei op met de maizena. Wentel de blokjes kip erdoor. Verhit in een pan voldoende olie en bak de kip goudbruin en zet apart.
Snijd de ananas in blokjes. Snijd de knoflook en de ui fijn. Snijd de lombok in dunne plakjes. Verhit in een pan de boter en fruit de ui, de knoflook en de lombok voor 3 minuten. Voeg de ananas toe en bak deze zacht.
Dan de saus tomat, de palmsuiker en het zout toevoegen en meng goed. Vervolgens het water toevoegen en breng aan de kook. Dan de sago oplossing toevoegen en bak het al roerend totdat het indikt. Dan de azijn toevoegen en meng goed.
Schep het vlees erdoor en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 115 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44428290