Ayam Saus Asam Manis
kip met zoetzure saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr kippendijen
3 teentjes knoflook
1 theel zout
1/2 theel peper
2 eetl maizena
olie
Bahan Pencelup:
ingrediënten coating:
1 ei
25 gr maizena
Bahan saus:
ingrediënten saus:
100 gr ananas
3 teentjes knoflook
1/2 ui
1 rode lombok
100 gr saus tomat (zie recept)
1/2 theel zout
2 theel palmsuiker
3/4 theel azijn
300 ml water
1 eetl sagomeel + 1 eetl water
2 eetl boter
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in blokjes. Hak de knoflook zeer fijn. Meng het vlees met de knoflook, het zout, de peper en de maizena. Klop het ei op met de maizena. Wentel de blokjes kip erdoor. Verhit in een pan voldoende olie en bak de kip goudbruin en zet apart.
Snijd de ananas in blokjes. Snijd de knoflook en de ui fijn. Snijd de lombok in dunne plakjes. Verhit in een pan de boter en fruit de ui, de knoflook en de lombok voor 3 minuten. Voeg de ananas toe en bak deze zacht.
Dan de saus tomat, de palmsuiker en het zout toevoegen en meng goed. Vervolgens het water toevoegen en breng aan de kook. Dan de sago oplossing toevoegen en bak het al roerend totdat het indikt. Dan de azijn toevoegen en meng goed.
Schep het vlees erdoor en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Jilabulo - Gekruide kipfilet en kippenhartjes
- Gá Sao Xa - pittige kip met sereh
- Gohu Ikan (Maluku) - ceviche van tonijn
- Penang Gai - penang kip curry
- Asam Padeh Ayam - pittig gestoofde kip in een frisse saus
- Panang Nua - droge curry van rundvlees
- Asam Manis Sayap Ayam - kip in een pittige rode saus
- Pepes Ayam - in bananenblad gestoomde gekruide kip
- Gulai Ayam Padang - kipcurry uit Padang
- Coto Makasar - rundvlees in een kruidige bouillon
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...