Ayam Kari Jawa
javaanse kip kerrie
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1200 gr kip
2 theel zout
7 sjalotten
250 ml santen cair (dunne kokosmelk)
3 eetl olie
Haluskan:
boemboe;
4 teentjes knoflook
4 cm kunyit (krukuma)
1 theel ketumbar
1/2 theel jinten
2 cm laos
1/2 sereh
1 rode lombok
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kip in stukjes en wrijf deze in het meht zout. Snijd de sjalotten in dunne plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de kip goudbruin en schep deze uit de wok/wadjan. Fruit de sjalotten en de knoflook voor 2 minuten en voeg dan de booemboe toe en bak dit voor 1 minuut. Dan de kip toevoegen en de santen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat de kip gaar is.
Zoeken
Laatst gelezen
- Acar Campur Bandung - atjar tjampoer - schotel van gekookte groenten
- Otak-otak udang - Garnalen met kokos in bananenblad
- Gaeng Gari Nuea - gekruid rundvlees
- Opor Ayam Goreng - in kokosmelk gestoofde gebakken kip
- Babi Ketjap 2
- Udang Bandung - garnalen met groenten
- Ayam Kecap Pedas - Kip in pittige zoete kecapsaus
- Pastel Tutup - indonesisch pastei
- Gulai Siput Kuantan - curry van slakken
- Tumis Terong Hijau Pedas - pittige roerbak van aubergine
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...