logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 2 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Babi guling
Geroosterd speenvarken
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
1 speenvarken
zout
6 salam blaadjes
7 eetl. olie
6 cm kunyit (kurkuma)
3 eetl water

Haluskan:
boemboe:
10 kemirinootjes
3 serehstengels
12 rawits
900 gr base megenep (zie recept)
2 theel. base wangenan (zie recept)

Cara membuat:
Bereiding:
Maak het speenvarken schoon en wrijf deze in met zout. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Rasp de kunyit en meng dit met het water. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 4 minuten. Laten afkoelen en vul daarna de buikholte van het speenvarken met de boemboe. Maak de buikholte dicht met garen of met houten prikkers.
Wrijf de huid van het speenvarken in met het kunyitsap en rooster het speenvarken voor een houtskoolvuur in 4-5 uur gaar.

Add comment

Submit

who is online

We have 65 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44158058