logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...

Babi Kluyuk
varkensvlees in zoetzure saus


bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr varkenshaas
1 rode lombok
3 cm jahe
1 prei
1/2 theel peper
1/2 theel zout
1 eetl bloem
2 eetl olie

Bahan saus:
ingrediënten saus:
3 eetl palmsuiker
1 eetl kecap manis
1 eetl ketchup
3 eetl azijn
1 eetl maizena
500 ml water

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes en meng het zout, de peper en de bloem erdoor. Rasp de jahe en snijd de lombok en de prei in dunne ringetjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak het vlees in 5 minuten rondom bruin en schep deze daarna uit de pan. Voeg de jahe, de lombok en de prei toe en bak deze voor 3 minuten. Dan de saus en het vlees toevoegen en nog 5 minuten zachtjes laten sudderen totdat alles gaar is geworden.

Cara membuat saus:
bereiding saus:
Verhit een pan en voeg de palmsuiker toe en laat deze zachtjes smelten en karamelliseren. Voeg dan het water toe gevolgd door de kecap, de ketchup en het azijn. Bind de saus met de maizena.

Add comment

Submit

who is online

We have 146 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44428241