logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Ko Lo Bak (Peranakan)
gebakken varkensvlees met ananas

Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr varkensvlees
1 eetl kecap asin
6 teentjes knoflook
1 wortel
200 gr komkommer/augurk
1 rode lombok, ontpit
1/4 ananas
5 eetl saus tomat
1/2 theel peper
1 eetl sago/maizena
150 ml water
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1 theel appel azijn
5 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes (0,4x3x3cm). Pureerd 2 teentjes knoflook en hak de overige fijn. Snijd de wortel in dunne plakjes en de lombok in dunne reepjes. Snijd de ananas in driehoekjes. Ontpit de komkommer en snijd deze in dunne plakjes.
Meng het vlees met de kecap en de gepureerde knoflook en laat dit 5 minuten staan. Meng dan de sago erdoor. Verhit in een pan 5 eetl olie en bak het vlees gaar en zet apart. Bewaar 3 eetl olie.
Verhit in een pan de olie en bak de knoflook goudbruin. Dan het water toevoegen en de wortel, de ananas, de lombok. de saus tomat, de peper en meng goed. Voeg dan het vlees, de komkommer, het zout, de peper en de azijn toe en meng goed en bak totdat de saus indikt. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 175 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44402038