Babi Asam Pedas
pittig varkensvlees in een tamarinde saus
Bahan-bahan:
ingrediënts:
500 gr varkensvlees
4 teentjes knoflook
2 rode lomboks
3 rode rawits
1/2 theel zout
2 theel maizena
2 cm jahe (gember)
5 theel asem
200 ml water
6 lente uitjes
3 tomaten
3 eetl kecap manis
3 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in reepjes. Meng de asem met het water. Wrijf of maal de lomboks, het zout en de knoflook fijn tot een pasta. Snijd de lenteui in stukjes en rasp de jahe. Snijd de rawits in reepjes. Meng in een kom de boemboe, het asemwater, de gember en de maizena en marineer hiermee het vlees voor tenminste 90 minuten. Snijd de tomaten in stukjes.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak het vlees voor 10 minuten en schep het uit de wok/wadjan. Bak de lenteui en de rawits voor 2 minuten. Voeg dan het vlees, de tomaten, de marinade en de kecap toe en bak dit nog 3 minuten totdat de saus is ingedikt.
Zoeken
Laatst gelezen
- Dendeng Kelem - gebakken plakjes rundvlees
- Piendang Ikan Kecap 2 - Vis in pittige ketjapsaus
- Gebakken garnalen met zout en peper - 椒盐虾
- Ikan Mas Sambal Cobek - gebakken vis met een sambalsaus
- Sambal Goreng Kol - pittige gestoofde en gebakken kool
- Ayam Bumbu Bali - gebakken kip in een pittige rode saus
- Terung Goreng Saus Santan - gebakken aubergine met kokosmelk uit de Molukken
- Babika Timor - snack van cassave en kokos uit Timor
- Sambal Kecap
- Ikan dudoh
Recente Reacties
Sambal Miso
6 days agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
3 weeks agoBiefstuk werkt prima.Ayam paniki - een wat hete kip
2 months agoValt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...