logo

Recente Reacties

  • Sambal Miso

    dragon 6 days ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
     
  • Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui

    René 3 weeks ago
    Biefstuk werkt prima.
     
  • Ayam paniki - een wat hete kip

    Asiancook 2 months ago
    Valt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...
Smoor Jawa
Javaanse gestoofde runderlappen
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
500 gr sukadelappen
60 gr boter
200 ml water
1 bouillonblokje
mespuntje suiker

Haluskan:
boemboe:
4 kleine uien
2 eetl ketjap
sap 1 limoen
1 teentje knoflook
2 kruidnagels
peper en nootmuskaat naar smaak
3 cm gember (jahe/djahé)

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrdiënten voor de boemboe tot een grove pasta. Wrijf het vlees in met de boemboe en bak het vlees in 10 minuten bruin. Los het bouillonblokje op in het water en voeg het bij het vlees en voeg de suiker toe. Laat het vlees nog voor 1 uur zachtjes stoven. Voeg als het vocht teveel indampt wat water toe.

Add comment

Submit

who is online

We have 108 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44147940