logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 2 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Daging Pedis

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr. magere runderlappen
1 serehstengel, gekneusd
3 eetl. olie
500 ml kippenbouillon (zie recept)
3 rode lomboks
1 theel asem
1 eetl water

Haluskan:
boemboe:
4 cm laos
7 sjalotten
1/2 theel. trassi
2 teentjes knoflook
2 cm kunyit (kurkuma)

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de lomboks in dunne reepjes. Snijd het vlees in dunne plakjes. Meng de asem met het water. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe samen met de sereh en de lomboks voor 3 minuten. Voeg dan het vlees, het asemwater en de bouillon toe en laat het geheel minimaal 1 uur sudderen, totdat het vocht wat is ingedikt.

Add comment

Submit

who is online

We have 72 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44158139