logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 2 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Kalio buntut Padang
gestoofde ossenstaart
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 ossenstaart
3 serehstengels, gekneusd
6 eetl olie
4 jeruk purutblaadjes
6 salam blaadjes
1 kunyit blad
3 asam kandis ('wile mangistan')
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1000 ml dunne kokosmlek (santen cair)
zout

Haluskan:
boemboe:
9 kemirinootjes
2 theel ketumbar
1 theel sesamzaad
2 theel suiker
8 sjalotjes,
5 teentjes knoflook
4 cm kunyit (kurkuma)

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de ossenstaart in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de sereh, de salm, de kunyit, de asem kandi en de jeruk purut toe en fruit dit nog even mee. Dan de ossenstaart toevoegen en nog 2 minuten doorbakken. voeg dan de dunne kokosmelk toe en laat het geheel nog 2 uur sudderen. voeg zout naar smaak toe en voeg de dikke kokosmelk toe. Laat nog 20 minuten sudderen totdat het vlees gaar is en de saus is ingedikt en de olie vrijkomt.

Add comment

Submit

who is online

We have 86 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44157819