Pittig gekruide runderstoof
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr runderlappen
7 rawits
3 eetl. kecap manis
2 eetl. petis udang
zout naar smaak
500 ml water
Haluskan:
boemboe:
6 kemirinootjes
1 theel, zwarte peper
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
4 cm gember (jahe/djahe)
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de boemboe met de petis, het zout en de ketjap. Voeg dit toe aan het vlees en marineer het vlees hiermee voor minimaal 90 minuten. Verhit in een wok/wadjan en voeg het vleesmengsel toe en stoof dit voor 15 minuten. Voeg dan de rawits en het water toe en laat het geheel in 60 minuten zachtjes gaar sudderen.
ingrediënten:
500 gr runderlappen
7 rawits
3 eetl. kecap manis
2 eetl. petis udang
zout naar smaak
500 ml water
Haluskan:
boemboe:
6 kemirinootjes
1 theel, zwarte peper
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
4 cm gember (jahe/djahe)
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de boemboe met de petis, het zout en de ketjap. Voeg dit toe aan het vlees en marineer het vlees hiermee voor minimaal 90 minuten. Verhit in een wok/wadjan en voeg het vleesmengsel toe en stoof dit voor 15 minuten. Voeg dan de rawits en het water toe en laat het geheel in 60 minuten zachtjes gaar sudderen.