logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Rendang aceh

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr rundvlees
3 kruidnagels
100 ml olie
50 gr geraspte kokos
zout naar smaak
2 steranijs
4 kardamomzaadjes
2 tomaten

Haluskan:
boemboe;
6 sjalotten
6 teentjes knoflook
1 rode lombok
1 groene lombok
1/2 theel jinten
1 theel ketumbar

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in stukjes en de tomaten in partjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten Voeg dan het vlees toe en bak dit nog 3 minuten. Dan de overige ingrediënten toevoegen en het geheel 1,5 uur stoven totdat het vlees gaar is. Eventueel wat water toevoegen.

Add comment

Submit

who is online

We have 66 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44402098