Sambal Goreng Lidah
kruidige tong met aardappel in pittige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr tong (rund)
4 salam blaadjes
2 cm jahe
2 cm laos
2 rode lomboks
2 groene lomboks
10 peteh bonen
150 gr aardappelen
2 theel zout
1 eetl palmsuiker
1 eetl asamwater
250 ml santen asli
500 ml santen cair
2 eetl olie
water
Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
7 rode lomboks
2 cm kunyit
3 kemiri noten
1/2 theel trasi
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de aardappeln in kleine blokjes en de lomboks in dunne ringen. Halveer de peteh bonen
Verhit in een pan water en kook de tong voor 15 minuten en verwijder de huid. Verhit in een pan 1000 ml water en kook de tong samen met 2 salam blaadjes en de jahe voor 30 minuten. Snijd de tong daarna in dunne reepjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de salam en de laos voor 4 minuten. Voeg dan de lomboks en de peteh toe en bak deze zacht. Dan de tong en de aardappelen toevoegen en meng goed.
Vervolgens het zout, de palmsuiker en de santen cair toevoegen en kook totdat het geheel vrijwel gaar is geworden. Dan de santen asli toevoegen en roer totdat alles gaar is geworden en de saus is ingedikt. Meng dan het asamwater erdoor en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sambal kacang / katjang - sambal van pinda's
- Lapis palaro - gekruid rundvlees
- Soto Tangkar-vleessoep
- Gai Pao Prik Taang - kip met cashewnoten
- Dodol Kacang
- Dadar Bumbu
- Krupuk Ikan Palembang - Kroepoek gemaakt van visdeeg
- Bebotok Daging Anak Sapi - gevulde kool
- Bumbu kari jawa asli
- Ayam Lembaran - Kip in gekruide santen-saus
Recente Reacties
Sambal Miso
6 days agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
3 weeks agoBiefstuk werkt prima.Ayam paniki - een wat hete kip
2 months agoValt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...