Sukun Goreng Udang
gebakken broodvrucht met garnalen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr broodvrucht
3 eetl tapioca bloem
150 gr garnalen
1 lente-ui
1 theel peper
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel zout
2 eieren
1 eiwit
150 gr paneermeel/panko
olie
Cara membuat:
bereiding:
Stoom de broodvrucht gaar en pureer deze daarna. Hak de garnalen fijn en snijd de lente-ui fijn.
Meng de broodvrucht met de tapioca, de garnalen, de lente-ui, de palmsuiker, het zout, de peper en de eieren en meng het tot een homogene massa.
Neem een eetl van de massa en vorm een platte ronde vorm. Wentel het door het eiwit en de paneermeek.
Verhit in een pan de olie en bak het daarna bruin en gaar. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Dadar Mangga - flensjes met mangovulling
- Dendeng Kecap - dun gesneden gebakken rundvlees met pepers
- Sambal Goreng Kreni - Gehaktballetjes in mild gekruide kokossaus
- Kulit Ayam Goreng Tepung - gekruid gebakken stukjes kippenvel
- Telor Dadar Padang - Omelet uit Padang
- Pempek kates - visdeeg gevuld met gekruide jonge papaya
- Udang terung medan - gebakken garnalen met aubergine
- Sambal binjai / wani
- Kari Terung Ayam - kip curry met aubergine uit Palembang
- Udang Berani Pedas - pittige garnalen met peteh bonen
Recente Reacties
Sambal Miso
6 days agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
3 weeks agoBiefstuk werkt prima.Ayam paniki - een wat hete kip
2 months agoValt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...