Gekruide gerookte tonijn
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
1/2 tonijn, gerookt
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 serehstengel, gekneusd
1 pandan blad
1 prei
5 takjes citroenbasilicum
1 takje muntblaadjes
3 eetl. olie (kokos)
santen kepala gemaakt van 1 kokosnoot (zie berichten)
zout
Haluskan:
boemboe:
12 rawits
3,5 cm gember (jahe/djahé)
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Week de vis voor 40 minuten in water, laat het uitlekken en snijd het daarna in stukken en trek het vlees los in sliertjes. Snijd de knoflook, de sjalotten in dunne plakjes en de prei in ringen. Pluk de blaadjes van de takjes.
Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook voor 2 minuten. Dan de vis, de boemboe, de sereh, het pandanblad, de prei en de blaadjes toevoegen met wat zout naar smaak. Omscheppen en dan de kokosmelk toevoegen en zachtjes laten sudderen totdat het vocht verdampt is.
Ingrediënten:
1/2 tonijn, gerookt
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 serehstengel, gekneusd
1 pandan blad
1 prei
5 takjes citroenbasilicum
1 takje muntblaadjes
3 eetl. olie (kokos)
santen kepala gemaakt van 1 kokosnoot (zie berichten)
zout
Haluskan:
boemboe:
12 rawits
3,5 cm gember (jahe/djahé)
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Week de vis voor 40 minuten in water, laat het uitlekken en snijd het daarna in stukken en trek het vlees los in sliertjes. Snijd de knoflook, de sjalotten in dunne plakjes en de prei in ringen. Pluk de blaadjes van de takjes.
Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook voor 2 minuten. Dan de vis, de boemboe, de sereh, het pandanblad, de prei en de blaadjes toevoegen met wat zout naar smaak. Omscheppen en dan de kokosmelk toevoegen en zachtjes laten sudderen totdat het vocht verdampt is.