logo

Recente Reacties

  • Sambal Miso

    dragon 6 days ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
     
  • Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui

    René 3 weeks ago
    Biefstuk werkt prima.
     
  • Ayam paniki - een wat hete kip

    Asiancook 2 months ago
    Valt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...
Pampis cakalang fufu
Gekruide gerookte tonijn
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
1/2 tonijn, gerookt
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 serehstengel, gekneusd
1 pandan blad
1 prei
5 takjes citroenbasilicum
1 takje muntblaadjes
3 eetl. olie (kokos)
santen kepala gemaakt van 1 kokosnoot (zie berichten)
zout

Haluskan:
boemboe:
12 rawits
3,5 cm gember (jahe/djahé)

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Week de vis voor 40 minuten in water, laat het uitlekken en snijd het daarna in stukken en trek het vlees los in sliertjes. Snijd de knoflook, de sjalotten in dunne plakjes en de prei in ringen. Pluk de blaadjes van de takjes.
Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook voor 2 minuten. Dan de vis, de boemboe, de sereh, het pandanblad, de prei en de blaadjes toevoegen met wat zout naar smaak. Omscheppen en dan de kokosmelk toevoegen en zachtjes laten sudderen totdat het vocht verdampt is.

Add comment

Submit

who is online

We have 124 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44147955