logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 hour ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 4 hours ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Pepesan Ikan Kembung
pepesan van makreel
Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 verse makrelen (ikan kembung)
6 salamblaadjes
6 jeruk purutblaadjes
bananenblad
biteng

Haluskan:
boemboe:
7 sjalotten
3 groene lomboks
2 teentje knoflook
6 rode lomboks
3 cm laos
3 cm kunyit (kurkuma)
5 kemiries
6 cm gember (jahe/djahé)
1 theel suiker
zout en limoensap naar smaak

Cara membuat:
bereiding:
De makrelen goed wassen en leten uitlekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Wrijf de makrelen in met de boemboe en verdeel de salam en de jeruk purutblaadjes over de vissen. Pak de vissen afzonderlijk in bananenblad en zet deze vast met de prikkers. Stoom de vissen langzaam in 30-45 minuten gaar.

Add comment

Submit

who is online

We have 47 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44149327