logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Tumi-Tumi Goreng

Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr inktvis
olie

Haluskan;
boemboe:
1 eetl asem
3 eetl water
3 cm kunyit (kurkuma)
4 cm gember (jahe/djahé)
1 lombok
4 sjalotten
4 teentjes knoflook
1/2 theel zout,
1 theel ketjap manis

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en meng dan het water en de kentjap erdoor. Was de inktvis en shijd het in stukjes. Kop en intkzak niet gebruiken. Marineer de stukjes 3 uur met de boemboe. Verhit in een wok/wadjan de olie en frituur de stukjes inktvis.

Add comment

Submit

who is online

We have 65 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44402383