logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Udang Nanas 2
steurgarnalen met ananas
Bahan-bahan:
Ingredienten:
250 gr steurgarnalen
1 ananas
zout naar smaak
2 eetl olie
7 teentjes knoflook
350 ml water
4 rode lomboks (Spaanse pepers)
1 eetl gula jawa (palmsuiker)
1 eetl azijn

Cara membuat:
bereiding:
Schil de ananas met snijd het in dobbelsteentjes. Snijd de knoflook grof en de lomboks in ringen. Pel de garnalen en halveer deze.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de garnalen kort. Schep de garnalen uit te pan. Fruit vervolgens de knoflook in dezelfde olie en voeg dan het water toe. Als het kookt de ananas, de lomboks, de azijn, de gula jawa, de garnalen en het zout toevoegen. Zachtjes laten stoven totdat de garnalen gaar zijn.

Add comment

Submit

who is online

We have 48 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44422135