steurgarnalen met ananas
Bahan-bahan:
Ingredienten:
250 gr steurgarnalen
1 ananas
zout naar smaak
2 eetl olie
7 teentjes knoflook
350 ml water
4 rode lomboks (Spaanse pepers)
1 eetl gula jawa (palmsuiker)
1 eetl azijn
Cara membuat:
bereiding:
Schil de ananas met snijd het in dobbelsteentjes. Snijd de knoflook grof en de lomboks in ringen. Pel de garnalen en halveer deze.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de garnalen kort. Schep de garnalen uit te pan. Fruit vervolgens de knoflook in dezelfde olie en voeg dan het water toe. Als het kookt de ananas, de lomboks, de azijn, de gula jawa, de garnalen en het zout toevoegen. Zachtjes laten stoven totdat de garnalen gaar zijn.
Ingredienten:
250 gr steurgarnalen
1 ananas
zout naar smaak
2 eetl olie
7 teentjes knoflook
350 ml water
4 rode lomboks (Spaanse pepers)
1 eetl gula jawa (palmsuiker)
1 eetl azijn
Cara membuat:
bereiding:
Schil de ananas met snijd het in dobbelsteentjes. Snijd de knoflook grof en de lomboks in ringen. Pel de garnalen en halveer deze.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de garnalen kort. Schep de garnalen uit te pan. Fruit vervolgens de knoflook in dezelfde olie en voeg dan het water toe. Als het kookt de ananas, de lomboks, de azijn, de gula jawa, de garnalen en het zout toevoegen. Zachtjes laten stoven totdat de garnalen gaar zijn.