logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Udang Tumis Pedas
pittig gebakken garnalen

Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr grote garnalen
1 limoen, sap
1/4 theel zout
2 eetl olie
3 sjalotjes
7 teentjes knoflook
2 rode lomboks
6 jeruk purut blaadjes
1 eetl kecap manis
1 theel palmsuiker
1/2 theel peper
1 takjes koriander

Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon maar laat de kop en de staart zitten. Marineer de garnalen met het limoensap en het zout voor tenministe 15 minuten. Spoel af en laat uitlekken.
Snijd de sjalotjes, de knoflook, de lomboks en de jeruk purut fijn. Hak de koriander blaadjes grof.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de lomboks en de jeruk purut voor 3 minuten. Voeg de kecap, de palmsuiker en de peper toe, meng goed en breng aan de kook. Dan de garnalen toevoegen en bak deze gaar. Schep de koriander erdoor en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 110 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44422364