logo

Recente Reacties

Ikan Tongkol Bumbu Gulai
tonijn in romige kerriesaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr tonijn
1/2 theel zout
1 theel limoensap
2 salam blaadjes
2 sereh/citroengras
500 ml santen cair
200 ml santen asli
2 theel zout
1 theel palmsuiker
olie

Haluskan:
bumbu:
2 cm kunyit
4 kemiri noten
6 rode lomboks
5 sjalotjes
7 teentjes knoflook
2 cm jahe
1/2 theel peper

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tonijn in 6 plakken en marineer deze voor 15 minuten met het zout en het limoensap. Wrijf of maal de ingrdiënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan voldoende olie en bak de vis rondom bruin en zet apart.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu met de salam en de sereh voor 4 minuten. Voeg dan de santen cair met het zout en de palmsuiker toe en breng aan de kook. Dan de vis toevoegen en breng opnieuw aan de kook. Dan de santen asli toevoegen en breng langzaam weer aan de kook en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 177 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 43275038