Patin Asam Padeh
zacht gestoofde vis in kruidige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1250 ml water
500 gr ikan patin / meerval
2 kunyit blas
3 asam kandis
1 sereh/citroengras
1 eetl zout
5 jeruk purut blaadjes
Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
9 rode lomboks
3 kemiri noten
2 cm laos
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan het water samen met de bumbu, de kunyit, de asam kandis en de sereh en breng aan de kook. Dan de vis en het zout toevoegen en kook het zachtjes gaar. Laat de jerul purut blaadjes nog 2 minuten mee sudderen.
Zoeken
Laatst gelezen
- Soto Madura 1
- Taipa Raca - garnalen met mango
- Sate Pentul Daging Kambing Spesial - sate van lamsvlees
- Ayam Goreng Kuning - geel gebakken kip
- Sambal Goreng Paru Sapi Pedas - pittig gebakken gekruide long
- Pare Pare - gevulde bitter komkommer
- Gulai Daun Singkong Tumbuk - gegrilde vis met cassavebladeren
- Nasi Goreng Istemewa
- Semur Tahu Tempe Bakar - gestoofde gebakken tahu en tempe in saus
- Wadjik ketan
Recente Reacties
Sambal Miso
6 days agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
3 weeks agoBiefstuk werkt prima.Ayam paniki - een wat hete kip
2 months agoValt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...