Cumi Hitam Cabai Hijau
inktvis in een zwarte groene peper saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr inktvis
3 eetl olie
5 teentjes knoflook
4 cm jahe
3 cm lengkuas/laos
2 serai/sereh/citroengra
5 jeruk purut blaadjes
5 groene lomboks
3 groene tomaten
1/2 theel zout
250 ml water
Cara membuat:
bereiding:
Hak de knoflook fijn e snijd de lomboks en de tomaten in stukjes. Maak de inktvis schoon en verwijder het harde deel maar laat de inktzak zitten.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook, de jahe, de laos, de serai en de jeruk purut voor 3 minuten. Voeg dan de lomboks, de tomaten en de inktvis toe en meng goed.
Dan het water en het zout toevoegen en kook afgesloten op laag vuur totdat de saus zwart en dik is geworden.
Zoeken
Laatst gelezen
- Rendang nangka - gekruide nangka
- Tumis Bunga Durian - gebakken durianbloemen
- Rawon - zwarte rundvleessoep
- Be tongkol megoreng sambal matah - Gebakken tonijn met rauwe sambal
- Sambal Kentang - sambal van aardappel
- Teluh Mesambel Goreng - Gebakken, gekookte eieren
- Opor Daging - gestoofd rundvlees
- Urapan 1 - gemengde groenten met kokos
- Sambal daun bawang
- Dalca - stoofpotje van rundvlees met groenten uit Aceh/Atjeh
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...