logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Cumi Hitam Cabai Hijau
inktvis in een zwarte groene peper saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr inktvis
3 eetl olie
5 teentjes knoflook
4 cm jahe
3 cm lengkuas/laos
2 serai/sereh/citroengra
5 jeruk purut blaadjes
5 groene lomboks
3 groene tomaten
1/2 theel zout
250 ml water

Cara membuat:
bereiding:
Hak de knoflook fijn e snijd de lomboks en de tomaten in stukjes. Maak de inktvis schoon en verwijder het harde deel maar laat de inktzak zitten.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook, de jahe, de laos, de serai en de jeruk purut voor 3 minuten. Voeg dan de lomboks, de tomaten en de inktvis toe en meng goed.
Dan het water en het zout toevoegen en kook afgesloten op laag vuur totdat de saus zwart en dik is geworden.

Add comment

Submit

who is online

We have 100 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44422326