Bawal Panggang Bumbu Taoco
vis gebakken in een kruidige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 schelvissen (750 gr)
2 theel asam jawa + 100ml water
2 rode tomaten
2 salam blad
1 serai/sereh/citroengras
2 cm jahe
2 cm lengkuas/laos
3 eetl taoco
150 ml kokosmelk (van 1/4 kokosnoot)
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 groene lomboks
Cara membuat:
bereiding:
Maak de vissen goed schoon en verwijder ook de kieuwen. Wrijf de vissen in met het asamwater en laat dit 15 minuten intrekken. spoel daarna goed af. Snijd de tomaten in blokjes en wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de tomaat, de serai, de jahe en de laos voor 5 minuten. Voeg dan de taoco toe en meng goed en breng aan de kook.
Leg de vissen in een schaal/bak samen met de kokosmelk en de gekruide bumbu en bak de vissen in de oven of boven een houtskoolvuurtje in 30 minuten gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Dalca - stoofpotje van rundvlees met groenten uit Aceh/Atjeh
- Ayam Percik - geroosterde pittige kip
- Nasi Uduk
- Sayur Bening Kangkung Wijen - kruidige gestoofde kangkung met sesam
- Pepes ikan patin Palembang - gestoomde gegrilde meerval
- Picadillo - stoofpotje van gehakt en aardappel
- Teluh Mesambel Goreng - Gebakken, gekookte eieren
- Sambal binjai / wani
- Pindang Iga Bali - Balinese spareribs (rund)
- Telor Dadar Padang - Omelet uit Padang
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...