logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Bawal Panggang Bumbu Taoco
vis gebakken in een kruidige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 schelvissen (750 gr)
2 theel asam jawa + 100ml water
2 rode tomaten
2 salam blad
1 serai/sereh/citroengras
2 cm jahe
2 cm lengkuas/laos
3 eetl taoco
150 ml kokosmelk (van 1/4 kokosnoot)
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 groene lomboks

Cara membuat:
bereiding:
Maak de vissen goed schoon en verwijder ook de kieuwen. Wrijf de vissen in met het asamwater en laat dit 15 minuten intrekken. spoel daarna goed af. Snijd de tomaten in blokjes en wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de tomaat, de serai, de jahe en de laos voor 5 minuten. Voeg dan de taoco toe en meng goed en breng aan de kook.
Leg de vissen in een schaal/bak samen met de kokosmelk en de gekruide bumbu en bak de vissen in de oven of boven een houtskoolvuurtje in 30 minuten gaar.

Add comment

Submit

who is online

We have 63 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44402193