Udang Tempoyak Bengkulu
garnalen in een pittige durian saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr garnalen
13 petai/peteh bonen
100 gr tempoyak (gefermenteerde durian)
3 cm lengkuas/laos
250 ml kokosmelk
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
Haluskan:
bumbu:
3 rode lomboks
2 teentjes knoflook
5 sjalotjes
2 cm jahe
2 cm kunyit
Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon en pel deze. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu, de laos en de tempoyak en breng het al roerend aan de kook. Dan de garnalen en de petai toevoegen en kook deze gaar.
Vervolgens op laag vuur het zout en de palmsuiker toevoegen en kook totdat de saus indikt. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Pulut Udang Medan - garnalen rolletjes uit Medan
- Telor asin - zoute eieren
- Base Saté - basis satésaus
- Nasi liwet - rijst is kokosmelk gekookt
- Mu Pad Khiew Wan Hor Pai - pasteitjes met varkensvlees
- Ayam masak paprika - Gebakken kip met paprika
- Tumis Katjang Pandjang - gestoofde kouseband
- Sayur asem - tamarindesoep
- Gochujang Saewu Gui - sate van pittige garnalen
- Asem-Asem Iga Sapi - stoofpotje van rundvlees met boontjes
Recente Reacties
Babi ketjap
2 weeks agoDit smaakt geweldig. Wat ik het meest bijzondere vind aan dit recept is dat er geen zout aan te ...Terung Goreng Saus Santan - gebakken aubergine met kokosmelk uit de Molukken
1 month agoWat een top recept, echt heerlijk. Dikke 10 verdient 👍Birmakip
1 month agoHeel goed ik ga er heel veel mee doen superRendang Padang - gekruid rundvlees
1 month agoBeste Maggy, je kunt dit zeker ook met tahoe of tempeh maken (vegan versie). Doe het dan als volgt: bereid ...Rendang Padang - gekruid rundvlees
2 months agoSorry als ik iemand tegen de borst stoot, maar kan dit ook met tofu of seitan. Kan echt helemaal geen ...