Udang Tempoyak Bengkulu
garnalen in een pittige durian saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr garnalen
13 petai/peteh bonen
100 gr tempoyak (gefermenteerde durian)
3 cm lengkuas/laos
250 ml kokosmelk
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
Haluskan:
bumbu:
3 rode lomboks
2 teentjes knoflook
5 sjalotjes
2 cm jahe
2 cm kunyit
Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon en pel deze. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu, de laos en de tempoyak en breng het al roerend aan de kook. Dan de garnalen en de petai toevoegen en kook deze gaar.
Vervolgens op laag vuur het zout en de palmsuiker toevoegen en kook totdat de saus indikt. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Babi Bali - varkensvlees op Balinese wijze
- Gan Chǎo Niu Hé 干炒 牛 河 - gebakken mie met rundvlees
- Kerrie daging - rundvlees met kerrie
- Udang Sedap - tijgergarnalen in zoete marinade
- Rawon Daging
- Wadjik ketan
- Sambal Cabe Rawit Aceh - pittige sambal van rawits uit Aceh/Atjeh
- Lontong - met Balinees varkensvlees
- Soto Ayam - indische kippensoep
- Lemper - gevulde kleefrijst rolletjes
Recente Reacties
Cucur
1 hour agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
4 hours agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...