Kerang Hijau Saus Tiram
mosselen in een pittige oestersaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr kerang hijau/perna viridis/groene mossel
3 salam blad
3 cm jahe
1 theel zout
1000 ml water
Bahan saus tiram:
ingrediënten oestersaus:
1/2 ui
6 teentjes knoflook
3 cm jahe
10 rode rawits
5 rode lomboks
1 lente-ui
5 eetl oestersaus
1 eetl kecap asin
1/2 theel peper
1 theel zout
250 ml water
3 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Maak de mosselen schoon. Verhit in een pan het water en breng aan de kook. Voeg de mosselen, het zout, de jahe en de salam toe en kook de mosselen gaar en laat deze daarna uitlekken.
Snijd de ui in plakjes. Hak de knoflook fijn en snijd de jahe julienne. Snijd de lomboks in schuine ringen en wrijf of maal de rawits fijn. Snijd de lente-ui in stukjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook en de ui voor 3 minuten. Voeg dan de lomboks, de rawit en de jahe toe en bak het zacht. Dan het water, de oestersaus, de kecap, het zout en de peper toevoegen en breng aan de kook. Voeg de mosselen en de lente-ui toe en meng goed. Kook het geheel totdat de saus indikt en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Halabos na Hipon - knoflookboter garnalen
- Oseh-Oseh - gestoofd rundvlees
- Kerang Dara Rebus Sambal Kacang - gestoofde mosselen/venusschelpen met pindasaus
- Laab Neua - pikante vlees salade
- Telor belado - eieren in pittige tomatensaus
- Setam Tenerem - Gefermenteerde vis in een pakketje
- Sambal Goreng Betawi - gebakken stukjes vlees in een zoetzure saus
- Ayam Goreng Asem Garem - gebakken gekruide kip
- Sayur lodeh 4 - Sajoer lodeh
- Tumis Kol Ampela - gekruide kool met kippenlevertjes
Recente Reacties
Cucur
2 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...