logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Pindang Serani
vis in een kruidige gele saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr milkfish of mul/mullet
2 eetl limoensap
750 ml water
2 sereh stengels, gekneusd
1 cm laos, gekneusd
3 cm jahe
6 cm kunyit
8 sjalotten
4 teentjes knoflook
2 tomaten
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf de vis in met het zout en het limoensap en laat dit 20 minuten intrekken. Rasp de jahe en de kunyit. Snijd de sjalloten en de knoflook in dunne plakjes.
Verhit in een pan het water en voeg alle ingrediënten toe en laats dit zachtjes sudderen totdat de saus geel van kleur wordt. Voeg dan de vis toe en laat het zachtjes sudderen totdat de vis gaar is geworden en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 50 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44422298