Pindang Serani
vis in een kruidige gele saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr milkfish of mul/mullet
2 eetl limoensap
750 ml water
2 sereh stengels, gekneusd
1 cm laos, gekneusd
3 cm jahe
6 cm kunyit
8 sjalotten
4 teentjes knoflook
2 tomaten
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf de vis in met het zout en het limoensap en laat dit 20 minuten intrekken. Rasp de jahe en de kunyit. Snijd de sjalloten en de knoflook in dunne plakjes.
Verhit in een pan het water en voeg alle ingrediënten toe en laats dit zachtjes sudderen totdat de saus geel van kleur wordt. Voeg dan de vis toe en laat het zachtjes sudderen totdat de vis gaar is geworden en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Gado Gado - Gemengde groenten met pindasaus
- Nasi Goreng Seafood Jawa Timur - gebakken rijst met zeevruchten uit Oost-Java
- Rendang - rendang van rundvlees
- Terik Daging - rundvlees in een gekruide kokosmelksaus
- Udang masak bawang putih - gebakken pittige knoflook garnalen
- Kurmah - lamsvlees
- Sambal Buncis Telur Puyuh - pittige boontjes met eieren
- sateh gourih
- Rempah 2 - gekruide gehaktballetjes
- Bami Goreng Djawa - Javaans gebakken dunne mie met kip en garnalen
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...