logo

Recente Reacties

  • Sambal Miso

    dragon 6 days ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
     
  • Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui

    René 3 weeks ago
    Biefstuk werkt prima.
     
  • Ayam paniki - een wat hete kip

    Asiancook 2 months ago
    Valt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...
Wajik 2
rijstcake met palmsuiker
Bahan-bahan:
ingrediënten:
100 gr witte ketan (kleefrijst)
300 ml water (voor de rijst)
1 pandan blad
1 kaneelstokje
4 eetl gerapste gula jawa (palmsuiker)
50 ml water (voor de plamsuiker)
750 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak

Cara membuat:
Bereiding:
Was de rijst eerst en laat het daarna in het water voor zo'n 3 uur wellen. Kook daarna de rijst samen met het kaneelstokje, het zout en pandanblad totdat het water is verdampt. Dit duurt ongeveer 30 minuten. Smelt ondertussen de palmsuiker in het water en voeg dit daarna samen met de kokosmelk aan de rijst toe. Stoom vervolgens de rijst in 15 minuten gaar.
Spreid vervolgens de massa met een dikte van 3 cm uit over een plank/braadslee en laat het afkoelen. Snijd het vervolgens in stukken van 5x5 cm.

Add comment

Submit

who is online

We have 249 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44148034