rijstcake met palmsuiker
Bahan-bahan:
ingrediënten:
100 gr witte ketan (kleefrijst)
300 ml water (voor de rijst)
1 pandan blad
1 kaneelstokje
4 eetl gerapste gula jawa (palmsuiker)
50 ml water (voor de plamsuiker)
750 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Was de rijst eerst en laat het daarna in het water voor zo'n 3 uur wellen. Kook daarna de rijst samen met het kaneelstokje, het zout en pandanblad totdat het water is verdampt. Dit duurt ongeveer 30 minuten. Smelt ondertussen de palmsuiker in het water en voeg dit daarna samen met de kokosmelk aan de rijst toe. Stoom vervolgens de rijst in 15 minuten gaar.
Spreid vervolgens de massa met een dikte van 3 cm uit over een plank/braadslee en laat het afkoelen. Snijd het vervolgens in stukken van 5x5 cm.
ingrediënten:
100 gr witte ketan (kleefrijst)
300 ml water (voor de rijst)
1 pandan blad
1 kaneelstokje
4 eetl gerapste gula jawa (palmsuiker)
50 ml water (voor de plamsuiker)
750 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Was de rijst eerst en laat het daarna in het water voor zo'n 3 uur wellen. Kook daarna de rijst samen met het kaneelstokje, het zout en pandanblad totdat het water is verdampt. Dit duurt ongeveer 30 minuten. Smelt ondertussen de palmsuiker in het water en voeg dit daarna samen met de kokosmelk aan de rijst toe. Stoom vervolgens de rijst in 15 minuten gaar.
Spreid vervolgens de massa met een dikte van 3 cm uit over een plank/braadslee en laat het afkoelen. Snijd het vervolgens in stukken van 5x5 cm.