Bahan-bahan:
1 kg geitevlees
100 gr geitevet
4 papayabladeren
100 gr pinda's
5 teentjes knoflook
7 rode lomboks
1 eetl azijn
1 theel kentjoer
7 rode uien
2 eetl ketjap asin
olie
1 theel asem
Taburan:
garnering:
bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in kleine blokjes en meng dit door het vet. Verpak het vlees in de papayabladeren en laat het een paar uur intrekken.
Wrijf of maal de pinda's fijn met de lomboks en de knoflook. Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit hierin de pinda's, sjalotten en de knoflook. Voeg dan de overige ingrediënten door en laat dit nog 5 minuten sudderen.
Rijg het vlees aan saté stokjes en rooster het vlees boven een houtkoolvuurtje gaar en bruin. Serveer het vlees met de saus er garneer met bawang goreng.