Daging Kambing Petis
lamsvlees in een dikke kruidige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr lamsvlees
4 jeruk purut blaadjes
1 eetl rijstmeel
4 eetl petis udang
2 eetl kecap manis
1 theel palmsuiker
1700 ml water
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
6 teentjes knoflook
5 rode lomboks
3 cm kunyit
1 cm kencur
1 theel terasi/trasi
2 kemiri noten
1 eetl ketumbar
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water samen met het vlees, de bumbu en de jeruk purut en kook het vlees gaar. Meng dan de rijstmeel, de petis, de kecap en de palmsuiker erdoor en kook het zachtjes totdat de saus is ingedikt. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Jjamppong 짬뽕 - pittige mie soep met zeevruchten en vlees
- Sam Kie Tie (Peranakan) - gestoofd varkensvlees met gezouten kool
- Dau hu kho nuoc dua -Tahu/Tofu met groenten in kokossaus
- Sambal goreng telor petis
- Udang Sedap - tijgergarnalen in zoete marinade
- Sambal goreng tempeh banjar - Sambal goreng van tempe
- Pelepah Manuk (NTT) - geroosterde kip in kokosmelksaus
- Empal Gepuk Manis Gurih - gebakken sate van rundvlees
- Empal Daging Manis - droog gebakken zoet rundvlees
- Annatto water
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...