logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Nasi Goreng
Gebakken rijst
Bahan-bahan:
Ingrediënten
300 gr nasi putih (gekookte witte rijst)
200 gr vleesrestjes
100 gr gepelde en gekookte garnalen
2 eetl ketjap manis
2 eetlepel olie (plantaardig) of 50 gr boter
1 fijngesneden prei

Haluskan
Boemboe:
4 grote sjalotten
3 teentjes knoflook
3 rode Spaanse pepers
2 theel trassie oedang
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de fijngesneden knoflook, sjalotten, Spaanse pepers, de trassie met het zout fijn. Fruit de net gemaakte boemboe in de olie of boter in de wok/wadjan half gaar.
Vervolgens al roerend het aan blokjes gesneden vlees en de garnalen toevoegen. Schep dan de rijst door de kruiden/vlees mengsel, vervolgens de ketjap en bak dit verder op.
Als alles goed vermengd, gebakken en heet is, dan de fijngesneden prei er doorheen mengen. Nog even laten meebakken en dan serveren.

noot:
Tegenwoordig wordt nasi goreng als een apart gerecht geserveerd. In Indonesië is het echter een ontbijt gemaakt van de restjes van de vorige dag.

Add comment

Submit

who is online

We have 140 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44428307