Sajoer lodeh
Bahan-bahan:
ingrediënten:
3 sjalotten
2 groene lombok
3 theel trassie
3 teentjes knoflook
4 cm laos
6 salambladeren
200 ml kokosmelk
50 gr petehbonen
1 eetl gerapste gula jawa (palmsuiker)
1/2 spitskool
50 gr bamboescheuten
50 gr kouseband
1/2 terong (aubergine)
500 ml runderbouillon (zie recept)
peper en zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de terong in blokjes, de rebung in reepjes en de spitskool fijn. Snbijd de sjalotten in dunne plakjes en de lombok in dunne reepjes. Snijd de knoflook fijn. Verhit in een wok/wadjan de bouillon en voeg daar de knoflook, de lombok, de trassi, de laos, de suiker, de salam en de sjalotten aan toe evenals de kokosmelk. Als het kookt de groenten toevoegen en deze langzaam bijna gaar stoven. Vervolgens de petehbonen toevoegen en het geheel gaar stoven. Dan het zout en de peper er door heen roeren en serveren.
ingrediënten:
3 sjalotten
2 groene lombok
3 theel trassie
3 teentjes knoflook
4 cm laos
6 salambladeren
200 ml kokosmelk
50 gr petehbonen
1 eetl gerapste gula jawa (palmsuiker)
1/2 spitskool
50 gr bamboescheuten
50 gr kouseband
1/2 terong (aubergine)
500 ml runderbouillon (zie recept)
peper en zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de terong in blokjes, de rebung in reepjes en de spitskool fijn. Snbijd de sjalotten in dunne plakjes en de lombok in dunne reepjes. Snijd de knoflook fijn. Verhit in een wok/wadjan de bouillon en voeg daar de knoflook, de lombok, de trassi, de laos, de suiker, de salam en de sjalotten aan toe evenals de kokosmelk. Als het kookt de groenten toevoegen en deze langzaam bijna gaar stoven. Vervolgens de petehbonen toevoegen en het geheel gaar stoven. Dan het zout en de peper er door heen roeren en serveren.