Balado Terong
aubergine met een groene chili saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 terong ungu panjang (dunne aubergine)
olie
Bahan-bahan saus:
ingrediënten saus:
15 groene rawits
1 theel palmsuiker
1 theel zout
2 theel trasi bakar
3 sjalotten
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de aubergines overlangs doormidden en dan in vier stukken. Verhit in een wok/wadjan voldoende olie en bak de aubergines bruin. Schep deze daarna uit de wok/wadjan en laat de stukken uitlekken op keukenpapier.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de saus fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan 1 eetl olie en bak de boemboe voor 2 minuten. Voeg dan de aubergines toe en laat deze nog even zachtjes sudderen totdat alles goed vermengd is.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sambal udang 2 - garnalensambal
- Telor delam nanas - gekookte eieren in ananas saus
- Sate Kambing Saus Kecap - sate van lamsvlees met kecap saus
- Terik Daging - rundvlees in een gekruide kokosmelksaus
- Abon Ikan Bandeng - drooggebakken vis
- geroerbakte tauge met bieslook
- Babi guling - Geroosterd speenvarken
- Kua Pad Mu - thaise nasi goreng
- Ayam Peteh Kecap - kip met petehbonen
- Base be Siap - boemboe voor kip gerechten
Recente Reacties
Cucur
2 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...