Capcay Goreng Lada Hitam
tjap tjoy met zwarte peper
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kippendij filet
3 teentjs knoflook
1 sjalot
2 wortelen
100 gr groene kool
100 gr champignons
100 gr bloemkool roosjes
5 caisim/choisam stengels
100 gr witte kool
2 jamur kuping (of oesterzwam)
2 eetl oestersaus
`1 eetl kecap asin
2 theel saus tomat / ketchup
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
2 theel zwarte peper
1 theel sesamolie
2 lenteui
500 ml water
1 eetl maizena opgelost in 2 eetl water
2 eetl olie
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in stukjes, de sjalot in reepjes, de wortelen in schuine plakjes, de kolen in stukjes, de caisim en de lenteui in stukjes. Snijd de paddestoelen in dikke plakjes. Hak de knoflook fijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalot en de knoflook voor 1 minuut. Voeg het vlees toe en bak deze totdat het verkleurd. Voeg dan de wortelen, beide kolen, champignons, bloemkool, casim en de jamur kuping toe en bak dit zacht.
Vervolgens de oestersaus, de kecap, de saus tomat, het zout, de palmsuiker en de peper toevoegen en meng. Dan het water toevoegen en breng aan de kook. Voeg de maizena toe en laat de saus indikken. Schep de sesamolie en de lenteui erdoor en serveer.