Kari Kacang Panjang
kousenband in gekruide kokosmelk
Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr kousenband
100 gr soepvlees
1 wortel
75 gr aduki bonen, gekookt
2 rode lomboks
1 theel kerrie/massala
2 theel zout
1/2 theel peper
1 theel palmsuiker
1000 ml water
500 ml kokosmelk
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
5 teentjes knoflook
3 kemiri notens
2 cm jahe
4 cm kunyit
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kousenband in stukken en de wortel julienne. Snijd de lomboks in plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water samen met de bumbu en de lomboks en breng aan de kook. Voeg het vlees toe en kook deze gaar. Dan de kousenband, de wortel, de aduki bonen, de kerrie, het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen en breng aan de kook. Dan de kokosmelk toevoegen en kook het geheel verder gaar.