Semur Terung
stoofpotje/smoor van aubergine uit Yogyakarta
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr aubergine
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 eetl boter
olie
5 eetl kecap manis
1/2 theel nootmuskaat
1 theel peper
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de aubergine in stukken. Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes. Verhit in een pan olie en bak de aubergine goudbruin en gaar en zet apart.
Verhit in een pan de boter en fruit de knoflook en de sjalotjes voor 3 minuten. Voeg dan de kecap, de peper, de nootmuskaat en het zout toe en breng aan de kook. Voeg dan de aubergine toe en laat de saus intrekken. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Apem Pisang - bananencakjes
- Sawi asin kuah bakar - gezouten kool met bakso en tahu
- Nasi Tanni - rijst met erwten
- Nasi Prinkit - rijst met kip
- Ayam Woku Manado - stoofpotje van kip uit Manado
- Karsigu 2 - geitenvlees met kokosmelk
- Jiàng Yóu Chǎo Fàn - 酱油炒饭 - Chinese basis nasi goreng
- Plecing Bayam - Spinazie met een pittige tomatensaus
- Annatto water
- Rempah - gebakken gekruide kokos
Recente Reacties
Sambal Miso
6 days agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
3 weeks agoBiefstuk werkt prima.Ayam paniki - een wat hete kip
2 months agoValt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...