Orak Arik Buncis Telor
roerbak van boontjes met ei
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr sperziebonen
1 wortel
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 eieren
250 ml water
100 ml kippenbouillon
1 theel palmsuiker
1/2-1 theel zout
1 lente-ui
3 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de boontjes in stukjes, de wortel julienne, de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes en de lente-ui in ringen. Klop de eieren op.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes en de knoflook voor 3 minuten. Voeg dan de wortel, de boontjes, het water, de bouillon, de palmsuiker en het zout toe en breng al roerend aan de kook.
Voeg dan de eieren en de lente-ui toe en roer totdat de eieren gaar zijn geworden. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Opor Telor Pedas - pittig gekruide eieren in romige saus
- Oseng Tempe Masak Petai - gebakken tempe met petai en inktvis
- Sambal Lado Ijo - sambal van groene peper en tomaat uit Padang
- Ikan Asem Manis
- Tumis kacang panjang dan putren - gebakken en gestoofde kouseband met mais
- Krengsengan Daging - Pittig gekruide runderstoof
- Ekstrak Kopi
- Tumis Kangkung Bumbu Terasi - roerbak van kruidige kangkung met tomaat
- Kohu-Kohu - gestoomde tonijn met groenten uit de Molukken
- Karsigu 2 - geitenvlees met kokosmelk
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...