logo

Recente Reacties

  • Sambal Miso

    dragon 6 days ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
     
  • Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui

    René 3 weeks ago
    Biefstuk werkt prima.
     
  • Ayam paniki - een wat hete kip

    Asiancook 2 months ago
    Valt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...
Sayur Oyong Bumbu Terasi
in kokosmelk gestoofde oyong met spinazie

Bahan-bahan:
ingrediënten:
3 jonge oyong / vleugelkomkommer / luffa
1 bosje bayam / wilde spinazie
4 jeruk purut blaadjes
3 rode lomboks, ontpit
800 ml kokosmelk (van 1 kokosnoot)
500 ml kippenbouillon (zie recept)
1 theel zout

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 cm kencur
1 cm lengkuas/laos
1 theel terasi/trasi bakar

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de oyong en de lomboks in plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu de jeruk purut en de lomboks. voeg dan de bouillon en het zout toe en breng aan de kook.
Dan de oyong en de bayam toevoegen en kook het verder gaar. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 208 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44148017