logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Sambal Goreng Labu Siam
pittig gestoofde gekruide chayote

Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr labu siam / chayote
2 kippenlevertjes
2 spiermagen, gekookt
2 asam jawa
1 salam blad
4 jeruk purut blaadjes
1 serai/sereh/citroengras
500 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 theel ketumbar
1/2 theel peper
6 rode lomboks
1 theel terasi/trasi

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de chayote julienne. snijd de lever in plakjes en de spiermagen in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de jeruk purut en de serai voor 5 minuten. Voeg dan de lever en de spiermagen toe en meng goed. Dan de chayote toevoegen en met goed.
Vervolgens de kokosmelk toevoegen en kook op laag vuur totdat de saus is ingedikt en het geheel gaar is geworden. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 90 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44422135