Sambal Goreng Labu Siam
pittig gestoofde gekruide chayote
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr labu siam / chayote
2 kippenlevertjes
2 spiermagen, gekookt
2 asam jawa
1 salam blad
4 jeruk purut blaadjes
1 serai/sereh/citroengras
500 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 theel ketumbar
1/2 theel peper
6 rode lomboks
1 theel terasi/trasi
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de chayote julienne. snijd de lever in plakjes en de spiermagen in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de jeruk purut en de serai voor 5 minuten. Voeg dan de lever en de spiermagen toe en meng goed. Dan de chayote toevoegen en met goed.
Vervolgens de kokosmelk toevoegen en kook op laag vuur totdat de saus is ingedikt en het geheel gaar is geworden. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Pengat ikan teri - Gekruide gedroogde visjes in bananenblad
- Ukut urab - gemengde groenten met geraspte kokos
- Base be Siap - boemboe voor kip gerechten
- Babi ketjap
- Satai Ayam Manado (Celebes) - kipsate
- Sate Klatak - sate van lamsvlees uit Yogyakarta
- Gore Gore - pittige smoor van rundvlees met tomaten uit Sulawesi
- Ikan dudoh
- Ayam Panggang Santen - geroosterde kip in kokosmelk
- Semur (Smoor) Daging Betawi - smoor/ stoof van rundvlees
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...